ÇÖZÜMLER

Merkezi TV (SMATV - MATV) Sistemleri

Tüm yaşam ve çalışma alanlarında temel ihtiyaç olan TV sistemlerini ve bir çok sistemi fiber optik ile entegre ederek mesafe ve abone sayısı olmaksızın taşıyor ve uzun yıllar kullanmanızı sağlıyoruz. Proje yapısına göre Fiber veya Koaksiyel kablolama altyapısına, Merkezi Headend, Dijital Headend veya Merkezi Multiswitch Sistemi tabanlı olarak gelen istek ve taleplere uygun projelendirme yapıyoruz. Projelendirme yaparken temel düşüncemiz ve hedefimiz her zaman için gelen istekler ve talepleri yapılara uygun bir şekilde karşılayacak ve minimum maliyetlerde olmasıdır.

MATV Sistemi (Master Antenna Television System)

Head-end (Yayın dağıtım merkezi) kurularak, uydudan alınan yayınların 85-862MHz‘ lik frekans bandı içerisinde modüle edilerek, televizyonların anten girişinden (Tuner) bağlantı yapılarak izlenmesi sağlanır. Gerekli dağıtım ve sinyal yükseltim cihaz ve ekipmanları kullanılır. Bu sistemde her TV kanalı ayrı bir frekansta modüle edilir ve TV kumandasından kanal değişim tuşları kullanılarak kanallar arasında gezebilme imkânı bulunur.

SMATV Sistemi (Satellite Master Antenna Television System)

TV prizlerinde: Uydudan alınan yayınların bir kısmının 85-862 MHz’ lik frekans bandı içerisinde modüle edilerek kabloya aktarılmasının yanında, uydu receiver’larına (evlerde kullanılan D-smart, Digitürk v.s. yayınların alınışında kullanılan cihaz) giriş için gerekli 950-2400 MHz’ lik frekans bandı yayınları da bulunur. Bu sistemde; TV prizindeki yayın istenirse Uydu alıcıya (Receiver) girilerek uydu yayınlarını, istenirse TV anten girişinden bağlanarak Head-end’ de isteğe bağlı seçilerek oluşturulan TV yayınlarını izleme imkânı oluşur. İstenirse bir bölücü (RF-IF Combiner) kullanılarak, prizdeki yayın bölünerek hem uydu alıcıya hem de TV tuner’ine bağlantı yapılabilir. 950-2400 MHz’ lik frekans bandına,  birden fazla çanak anten yayınlarının tamamını aktaramazsınız. Bu sebeple, istenilen yayınların bulunduğu uydu yayın paketleri seçilerek, bu bandın içi dolana kadar, frekans çevirimi yöntemiyle yükleme yapılabilir.

MULTISWITCH Sistemi

Bu sistemde, uydudan alınan yayınların tamamı, içinde yükseltme devresi de bulunan bir anahtarlamalı dağıtıcı tarafından TV prizlerine dağıtılır. Uydu yayınları doğrudan prizlere ulaşır. İstenirse bu dağıtıcılara; kurulacak Headend merkezinden MATV yayınları kombine edilerek 85-2400 MHz’ lik yayınlar tüm prizlere ulaştırılabilir. Dört adet çanak anten yayınının tamamını prizlere ulaştırabilecek kapasiteye kadar uygun multiswitch çeşitleri bulunmaktadır.

Headend Sistemi

Headent merkezi sistem Sitelerde, Otellerde Çok kullanıcıların olduğu heryerde kullanılan bir sistemdir. Headent sistemi bir merkeze kurulur.Headent sistemde kanallar sınırlıdır istenilen kanallar kullanıcıları tarafından seçilir sistem kurulur ve bu merkezden tek kablo üzerinden kullanıcılarına bölünerek verilir kullanıcılar evlerinde bağımsız olarak birden fazla TV izleyebilirler.Headent Sistem merkezinde nekadar kanal varsa her kanal için bir Receiver var anlamına gelir ve TV tünerlerinde S 04 den S41 ve VHF III 5 de 12 bantlar arasında yayın gönderilir evlerde kabloyu direk TV ye takarak seyretme imkanı verir.Sistem birkere kurulduktan sonra istediğiniz kadar aboneye yayın verebilirsiniz bu merkezden sonra yayın zayıfladığı yerde Yükseltici ile güçlendirerek devam edebilirsiniz. 

Fiber Optik Dağıtım Sistemleri
.

Single (Tek) ve Multi (Çoklu) olarak iki tipi bulunan fiber optik kablolar, farklı performans ve maliyetlerle kullanılabilir.
Single Mode Fiber: Transfer edilen ışının tamamı tek hat üzerinden taşınır. Bilinen en yüksek kapasiteli veri transfer elemanlarından biridir. Zira sinyal herhangi bir yayılma veya çarparak ilerleme eğilimi göstermez.
Multi Mode Fiber: çoklu yol üzerinden transfer edilen ışın sebebiyle bu kablolar kısa mesafeli veri transferi için ideal seçimdir. İnternet uygulamaları için geniş bir bantgenişliğinden faydalanma imkanı sunan bu kablolar, lokal uygulamalarda farklı standartlar ile kullanılabilir.

Özel kutular ile sonlandırılması gereken fiber optik kablolar; kabinet veya duvar tipi olan iki farklı kutu ile bağlanır. Bu kutular olmadan yalın olarak kullanılmaları mümkün olmayan fiber optik kabloların proje dahilinde kutulara kadar getirilmesi planlanır. MTRJ, LC, FC, ST ve SC gibi birçok farklı konektör kullanılarak sonlandırılan fiber kablolar özel bir yapıştırıcı uygulaması ile termal olarak konektörle ilişkilendirilir. Bu işlem kısa bir zaman dilimi içinde gerçekleşmekte, kurulum hemen tamamlanabilmektedir.

Ancak bu montaj işlemi için özel ekipmanların kullanılması gerekmektedir. Elmas uçlu kesme aleti, özel penseler, ince zımparalar, terminasyonu yapılmış kesme kalemleri, kontrol için mikroskop, test cihazları bu özel ekipmanların bazılarıdır. Kurulum ardından desibel değerleri ölçülür ve gerekli olması halinde optimum verimlilik için gereken müdahaleler yapılır.

Single mode kablolar

Single mode fiberler, dünyada her yıl döşenen fiber kablolar arasında en çok tercih edilen üründür.

Yüksek Bant Genişliği

Single mode fiber optikler, en verimli 1310 nm dalga boyunda kullanım için tasarlanmalarına rağmen 1550 nm dalga boyunda da kullanılabilirler. Bu nedenle SM Light, uzun mesafelerde birçok dalga boyunun iletimine olanak sağlaması açısından, 1625 nm dalga boyuna kadar çalışabilecek şekilde tasarlanır.

Uyumluluk

Single mode fiber optikler, tüm dünyadaki fiber optik uygulamalarında en büyük paya sahiptir. Bu konuda yıllardır toplanan veriler single mode fiberin diğer fiberlerle ve optik ürünlerle tamamen uyumlu olduğunu göstermektedir.
Mükemmel PMD

SM Light, çok düşük bir PMD değeri verdiği için halen ITU-T G.652 standardındaki PMD değerini belirlemektedir.

Fiber Kaplama

SM Light da en son teknoloji ürünü olan Neon™Plus kaplamasını kullanmaktadır. Neon™Plus, 10 yılı aşkın süredir Prysmian tarafından dünya çapında kullanılan Neon™ teknolojisinin en gelişmiş ürünüdür. Bu kaplama fibere özellikle bükülme, sıcaklık ve mekanik etkilere karşı üstün koruma sağlamaktadır.

Multimode kablolar

İnternet erişimi, haberleşme sistemleri, görüntülü iletişim ve voice over IP gibi sistemlere olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Bu tip uygulamalar, yapıları gereği daha çok bant genişliğine dolayısıyla daha çok bant genişliği imkanı sunan çözümlere ihtiyaç duymaktadır. Multimode fiberler, lokal uygulamalarda kullanılabilen, farklı standartlar tarafından da onaylanan bir fiziksel yapıya sahiptir.

Düşük Sistem Maliyetleri

Yerel ağlarda verici (transmitter), toplam maliyetlerin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Multimode fiberler, LED ve VCSEL gibi daha düşük maliyetli alıcı kullanımına olanak sunmaktadır.

Kolay Bağlantı

Yerel ağlar, aynı anda pekçok kullanıcının ağa bağlanmasını sağlayacak yapıdadırlar. Bu, sistemde kolay ve güçlü bağlantılara ihtiyacı doğurmaktadır. Multimode fiberler sayesinde kolay, güvenilir ve aynı zamanda düşük maliyetli bağlantılar elde etmek mümkündür.

Uyumluluk

Multimode fiberler FDDI, Ethernet, Fast Ethernet, Token Ring ve ATM gibi endüstriyel anlamda fiber optik ağ protokolleri ile uyumludur.

Fiber optik kablo sonlandırması

Fiber optik kablolar özel kutularda sonlandırılmak zorundadır. Bu kutular duvar tipi ve kabinet tipi olarak iki çeşittir.Fiber kablolar hiçbir zaman yalnız başına kullanılamazlar. Bir projede kullanılan kablolar kabinetlere veya sonlandırma kutularına kadar getirilir. Aktif cihazlara fiber patch kablolar ile erişirler.F/O kablo ile patch kabloyu birleştirmek için arada Coupler denen dışı adaptörler kullanılır.

Fiber optik iletişim sistemlerinin Konvansiyonel iletişim sistemlerine göre avantajları;

  • Uzak mesafelere sinyal iletişiminin sağlanması
  • Elektrik girişim problemlerinin önlenmesi
  • Yıldırım vb. Metolojik girişimlere karşı koruma
  • Topraklama için özel koruma
  • Yüksek sinyal kelitesi
  • Güvenli haberleşme
  • Büyüyebilen sensör kapasitesi
  • Uzun ömürlü bakım onarım kolaylığı
  • Basit kurulum, kolay ve hızlı montaj
  • Rekabet edilebilir maaliyet

fiber optik

IP TV Çözümleri

Bilişim teknolojilerinin günlük hayatta sağladığı konfor, günümüz insanı için temel ihtiyaçlardan biri haline gelmiştir.

Mekansal olarak kapsamını gün geçtikçe arttıran bu olgu, konforun en çok talep edildiği otel odalarında  önemli bir rol oynamaktadır. Otel ve hastanelerinde yaygın olarak kullanılan geleneksel televizyon dağıtım ve izleme çözümleri bu konforu sunmaktan çok uzakta olduğundan konaklama tesislerinde geleneksel televizyon dağıtım sistemleri yerini hızla mirasçısı IPTV‘ye bırakmaktadır.

Tekniksat tarafından gerçekleştirilen IPTV sisteminde;  geleneksel headend sistemlerinde olduğu gibi yayınlar, uydu antenleri ile alınır .. ancak kablolarla odalara dağıtılmak yerine, streamer adı verilen bileşenler tarafından her kanala bir IP verilerek otelin mevcut LAN ağına yayın yapılır.
Müşteriler odalarında bulunan alıcılar (set-top box, STB) sayesinde televizyonlarından ağda yayınlanan içeriğe ulaşırlar.

Bu sistemle; sınırsız sayıda HD ve SD kalitede Televizyon yayını, videolar, Hotel tanıtım ve bilgilendirmelerini izler.. internete ulaşır ve SetTopBox sayesinde her türlü medya ve internet olanaklarına ulaşmış olursunuz.

iptv

Sistem Çalışma Prensibi

ip tv

IP - Analog Kapalı Devre Kamera Sistemleri

Güvenlik kameraları hızlı gelişen teknoloji sayesinde günümüzde en güvenilir, sağlam ve garantili sonuçlar veren gözetim aracıdır. İstenmeyen herhangi bir olumsuz eyleme karşı bu sistem kullanılmaktadır. Konut, ofis, işyeri, AVM ve daha bir çok alanda pek çok durumu gözetleyebilmek ve kontrol altında tutabilmek için güvenlik kameraları kullanılır.

Kullanılacak olan mekan ve durum için sabit ve hareketli seçenekleri bulunan güvenlik kameraları müşteriye tercihte kolaylık sağlamaktadır. Sabit kamerelar sürekli izlenen ortamlar için kullanılır. İzleme yapılacak bölge bu kameraların tercih edilmesinde önemlidir. Bunun için kullanılacak bölgenin genişliği ve uzunluğuna göre uygun lensler ile beraber çalışır. Hareketli kameralar ise yatay ve dikey kullanılabilen, zoom yapılabilen ve uzaktan kumanda ile yönlendirilebilen kameralardır. İç veya dış mekan fark etmeksizin kurulabilen güvenlik kameraları özellikle iş yeri sahipleri için  büyük kolaylık imkanı sunar.

Güvenlik kamera sistemi kurulumunda cihazın kalitesi kadar yardımcı ekipmanlarında dikkatli seçilmesi gerekir. Görüntü taşıyıcı kablo ve aksesuarların kaliteside uzun süreli sorunsuz ve kaliteli görüntüler yansıtabilmek için son derece önemlidir. Yanlış ortamlarda ihtiyaç dışı uygun olmayan özellikteki kamera seçimi yapılırsa sonuç hiçte hoş olmayabilir.

Güvenlik her ne şart olursa olsun önemli ve hayta kurtarıcıdır, sistemin düzgün ve kusursuz bir şekilde sağlanması isteniyorsa ihtiyaca yönelik güvenlik kameraları tercih edilmeli ve konusunda eğitiml, deneyimli ve uzman kişiler tarafından kurulum sağlanmalıdır.

Kamera Sistemi Nerelerde Kullanılır;

  • Hırsızlık gibi olayların kayıt altına alınmasında
  • Bahçe, arsa veya bina Çevrelerinde güvenliği sağlamak için
  • Sürekli gözetim gerektiren yerlerde yaşanabilecek olaylarda adli delil oluşturmasında
  • Personelin yaptığı çalışmaların izlenmesinde
  • Müşteriyle yapılan görüşme ve iletişimin kontrolünde
  • Evlerdeki bebek bakıcısı, temizlik vb. görevlilerin kontrolünde
  • Kasadaki para hareketlerinin izlenmesinde
  • Mağaza rafları ve depolardaki ürünlerin takibi işinde
  • Okullarda Öğrencilerin tavır, hareket ve birbirleriyle olan iletişiminin izlenmesi işinde
  • Yemekhane ve kantinlerin kontrol edilmesi işinde
  • Toplu taşıma araçlarında yolcu, şoför, muavin ve hosteslerin kontrolünde
  • Fabrika ve üretim tesislerindeki makinelerin doğru çalışmasının kontrolünde
Yangın Algılama ve İhbar Sistemleri

Yangın Alarm Sistemleri,

Yangın alarm sistemleri; yangını başlangıç anında tеspit еderek uyarı еlеmanları ilе müdahalе birimlеrini yönlеndirmеk, varsa söndürmе sistеmlеrini uyarmak vе ortamda tеhlikе arz еdеn birimlеri dеvrе dışı bırakmaktır. Yangın algılama ve uyarı sistemleri yangınla  mücadelenin en önemli adımıdır. Yangın algılama ve uyarı sistemleri, yangının etkin bir şekilde kontrol altına alınması gereken ilk dakikalarında algılanmasını sağlayıp ilk müdahale aşamasını hızlandırarak can ve mal kaybını önlemek için kurulurlar. Genel olarak erken uyarı sistemleri, yangının üç karakteristik özelliği olan duman, ısı ve alevden birini veya birkaçını algılayarak çalışır. Yangının duman, ısı ve alev özelliklerini algılamak için üretilmiş değişik dedektör tipleri mevcuttur ancak bunlar tek başlarına yeterli olmayabilir ve bir arada kullanılmaları gerekebilir. Yangın ihbar sistemleri, dedektörlerinden aldığı yangın alarmını yorumlayarak çıkışlarını (söndürme sistemi, siren, telefon hattı vs.) Çеşitli tip algılama еlеmanları kullanılarak hеmеn hеr uygulama alanı için çözüm ürеtmеk mümkündür (işyеrlеri, dеpolar, еvlеr, otеllеr, fabrikalar, okullar, hastanеlеr vb.) Yangın algılama sistеömlеri yukarıda sayılan yеrlеrdе sıklıkla kullanılmaktadır.

Yangın Alarm Sistemleri Çeşitleri
Yangın Algılama Sistеmlеri çalışma prеnsibi bakımından iki ayrı bölümdе dеğеrlеndirilir.

1-Konvansiyonеl Yangın Algılama Sistеmlеri:

Yangın Alarm Sistеmlеrindе kullanılan algılama panеli, algılama еlеmanlarının bağlandığı bölgеlеrdеn oluşmaktadır. Bölgе sayısı panеlin kapasitеsi ilе ilgilidir. ( 2….64 veya Daha Fazla) Hеr bölgеyе 20 adеt algılama еlеmanı (dеdеktör) bağlanabilir. Panеl ayrıca yangın ihbar butonları vе sirеnlеrin bağlanacağı giriş vе çıkışlara sahiptir. Hеrhangi bir dеdеktör algılama yaptığında vеya yangın ihbar butonuna basıldığında, söz konusu algılama еlеmanı panеl üzеrindе hangi bölgеyе ait isе o bölgеdеn uyarı sinyali gеlir. Örnеk olarak : 30 dеdеktörün bağlı olduğu bir bölgеdеki hеrhangi bir dеdеktör algılama yaptığında o bölgеdеn uyarı gеlеcеktir. (Ama uyarının hangi dеdеktördеn gеldiği bеlli olmayacaktır.) Bu tip Yangın alarm panеllеri küçük vе orta çaplı binalarda vе kullanılır.

2-Adrеsli Yangın Algılama Sistеmlеri:

 Adrеsli sistеmlеrdе algılama еlеmanlarının bağlandığı loop (döngü) hatları mеvcuttur. Loop hattının sayısı vе kablolama mеsafеsi kullanılan panеlе bağlıdır. Bir loop hattına 128 tanе adrеsli еlеman (dеdеktör, buton) bağlanabilir. Loopta bulunan algılama еlеmanları kеndi içеrisindе bölgеlеrе ayrılabildiği gibi hеr bir algılama еlеmanı üzеrindе barındırdığı adеrеslеmе switch’i sayеsindе panеl tarafından birеysеl olarak algılanabilir. Yani hеrhangi bir dеdеktör algılama yaptığında dеdеktörün yеri birеysеl olarak panеl üzеrindеn tеspit еdilеbilir. Konvansiyonеl sistеmlеr vе adrеsli sistеmlеr uygulama yеrlеrinе görе sеçilip boyutlandırılmaktadır. Bünyеsindе az sayıda algılama еlеmanı barındıran sistеmlеr için konvansiyonеl еlеmanlar yеtеrli olmakta vе ucuz çözümlеr sunmaktadır.Bu tip yangın alarm panеllеri daha çok büyük ölçеkli binalarda kullanılır.Adrеsli yangın alarm panеllеri iki türlüdür Analog Adrеsli Yangın alarm panеllеri,Elеktronik Adrеsli Yangın alarm panеllеri,Analog Adrеsli yangın algılama sistеmlеrindе adrеslеmе dеdеktörlеr üzеrindеn switchlеr ilе yapılır. Elеktronik Adrеsli yangın algılama sistеmlеrindе isе adrеslеmе panеl tarafından otomatik olarak atanır.

Dedektörler


1-)Duman Dedektörü:
En çok kullanılan yangın algılama elemanıdır. Optik ve radyoaktif duman dedektörü olmak üzere 2 çeşidi vardır. Optik duman dedektörü kabaca sürekli olarak ışın yayan bir LED ile üzerine normal şartlarda sürekli olarak ışık düşen bir fotodiyottan oluşur. Dedektör içine giren duman partikülleri fotodiyotun üzerine ışık gelmesini engeller. Böylece yangın durumu algılanmış olur. Radyoaktif duman dedektöründe ise sürekli olarak radyoaktif ışınım sağlayan bir kaynak ve algılama hücresi mevcuttur.Dedektör içine giren duman partikülleri bu alışverişi kesmekte ve yangın alarmına neden olmaktadır. Fakat günümüzde radyoaktif duman  dedektörlerinin kullanımı azalmıştır.

2-)Sıcaklık Artış Dedektörü
Çevresindeki hava sıcaklığının belirli bir zaman aralığındaki artışını ölçerek, bu artışın normalin üzerinde olması durumunda alarm verir. Kapalı otoparklar, yemek salonları, çamaşırhaneler ve kazan daireleri için uygundur

3-)Kombine Dedektörler:
Duman dedektörü ile sabit sıcaklık veya sıcaklık artış dedektörlerinin birleşimi ile oluşur. Yangının hem duman etkisine hem de sıcaklık etkisine duyarlı olduğu için genel anlamda daha etkin dedektörlerdir.

4-)Alev Dedektörü:
Ultraviyole ve/veya infrared ışınımını algılar. Doğrudan alevi görür. Infrared ışınımını algılayarak çalışan dedektörlerin, güneş gibi diğer infrared ışınım kaynaklarından etkilenmemesi için kırpışmayı algılama özelliğini içermeleri gerekir. Yanıcı sıvı ve patlayıcı (cephanelik, vb) madde depoları, uçak hangarları, akaryakıt dolum tesisleri, boya fabrikaları, petrokimya tesisleri cephaneliklerde kullanılır.

5-)Işın Dedektörü:
Modüle edilmiş infrared ışın yayınlayan bir verici ve bunu algılayacak şekilde ayarlanan bir alıcıdan oluşur. Işına giren duman, alıcıya giden infrared ışık miktarının azalmasına neden olur ve cihaz alarm durumuna geçer. Tavan seviyesinin hemen altına monte edilir ve menzili 100 metreye kadar ulaşabilir. Işın tipi duman dedektörü, montaj ve bakımın çok zor olduğu, depolar, hangarlar, saraylar, tarihi yapılar, büyük fuarlar, sinema ve tiyatro salonları gibi geniş hacimli, yüksek tavanlı alanlar için uygundur.

6-)Sabit Sıcaklık Dedektörü:
Çevresindeki hava sıcaklığı belli bir değere ulaştığında alarm verir. Bu sabit değer genellikle 60 ˚C veya 90 ˚C’dir. Çoğunlukla kazan daireleri, mutfaklar, ütü odaları gibi yerlerde kullanılır.

Kartlı Geçiş (Access) Sistemleri

kartlı geçiş sistemleri

Geçiş kontrol sistemleri, modern binalarda giriş ve çıkışların denetimli ve izlenebilir olarak yapılması, kilit altında tutulması gereken yerler için anahtar kullanımının azaltılması, CCTV (kapalı devre televizyon) ve diğer güvenlik sistemleri de entegre edilerek bina güvenlik yönetiminin üst düzeyde sağlanması için kullanılırlar.

Geçiş kontrol sistemlerinde personel ve ziyaretçi veritabanlarının tutulmasını ve güvenlik senaryolarının uygulanmasını sağlayan güvenlik yönetim yazılımları kullanılmaktadır.

Binalarınızın sayısı, büyüklükleri ve kullanıcı sayısı kadar, kullanım amacı da sizin için önereceğimiz sistem için belirleyici bir etkendir.

  • Rezidans binaları, oteller, alışveriş merkezleri, çok malikli iş merkezleri, binalar, hastaneler, eğitim kurumları birbirlerinden farklı güvenlik gereksinimlerine sahiptir.
  • Birden fazla semtte, şehirde, hatta ülkede faaliyet gösteren kurumların yönetim ve işletme özelliklerini her geçiş kontrol yazılım platformu sağlayamaz.
  • Askeri tesisler, hapishaneler gibi yüksek güvenlik gerektiren yapılarda farklı donanım ve yazılım özellikleri gerekir.

Dünyanın önde gelen üreticileriyle kurduğumuz çözüm ortaklıkları sayesinde, sistemlerinizi sizin için en uygun yazılım ve donanımı kullanarak tasarlıyor ve kuruyoruz.

Güvenlik gereksinimleriniz ve diğer bina kontrol sistemleriyle entegrasyon düzeyi, sizin için kuracağımız sistemi belirlememizde rol oynar.

Geçiş kontrol sisteminiz için bize başvurduğunuzda sizin için en uygun sistemi uygulayabilmek için bir dizi tespit ve değerlendirme çalışması yapıyoruz.

  1. Tesisiniz ve işletmeniz analiz edilerek izleme ve raporlama gereksinimleriniz belirlenir.
  2. Uygulamak istediğiniz güvenlik tedbirleri görüşülür ve güvenlik sisteminizin, binanızdaki CCTV, yangın alarm, bina otomasyon ve asansör sistemleri ile entegrasyon gerekliliği ve bunun düzeyi belirlenir.
  3. Güvenlik senaryoları tartışılarak can emniyeti gereksinimleri ile bir çelişki olup olmadığı araştırılır ve varsa bu çelişkileri giderecek çözümler bulunur.
  4. Geleceğe dönük genişleme ihtiyaçları da değerlendirilerek, malzeme ve tesisat maliyetleri ile birlikte sistem seçenekleri sunulur.
  5. Çözümde karar kılındığında, uygulama projeleri hazırlanır, montaj ve programlama tamamlanarak güvenlik ve sistem işletme personeliniz eğitilir ve sistem teslim edilir.
  6. Başlangıç aşamasında mühendislerimiz sistemin çalışmasını süpervize ederek, sistem operatörlerinin eğitim eksikleri varsa tamamlarlar ve gerek duyulduğu takdirde küçük programlama ayarlarını gerçekleştirirler.

 Sistemleriniz işletmeye alındıktan sonra da bakım ve servis gereksinimleriniz için teknik servis ekiplerimiz emrinizdedir.

Geniş bir güvenlik ve geçiş kontrol ürün yelpazesini destekliyoruz.

Komple anahtar teslimi çözümler sağlamak amacıyla ürünlerimiz arasında temel geçiş kontrol donanım ve yazılımlarının yanı sıra elektrikli kilitler, turnikeler, bariyerler ve benzeri kontrol donanımını da bulunduruyoruz.

  • Proximity okuyucular
  • RFID okuyucular
  • Smart Card okuyucular
  • Parmak izi, el geometrisi ve el izi okuyucuları
  • İris ve retina tarayıcılar
  • Kombine kartlı ve biyometrik okuyucular
  • Dağıtılmış zekalı 1-64 okuyuculu kontrol üniteleri
  • Lokal izleme ve kontrol iş istasyonları
  • Standart ve tam yedeklemeli geçiş kontrol veri tabanı ve güvenlik denetim yazılımları
  • Kimlik kartı hazırlama yazılımları
  • Kart printerleri
  • Yüksek güvenlik tipi kilit karşılıkları
  • Elektromanyetik kilitler
  • Turnikeler
  • Bariyerler
Acil Anons ve Seslendirme Sistemleri

acil anons seslendirme

Acil anons sistemleri, işyerlerinden çok katlı bina, alış veriş merkezleri ve fabrikalara kadar her türlü işletmede, acil durum senaryolarının işletme içinde hayata geçirilmesi, çalışanların ve ziyaretçilerin doğru ve hızlı biçimde bilgilendirilmeleri, haberleşmenin sağlanması ve geri plan müzik yayını amacıyla kullanılır. 

Yangın veya herhangi bir acil durumda alarm mesajlarının iletimi veya genel amaçlı anons iletimi ile sürekli fon müziği yayınlaması amacıyla ileri teknolojinin gereklerini yerine getiren sistemlerdir. Acil anonsta amaç insanların güvenli bir şekilde ortamdan tahliye edilmesini sağlamaktır. Sistemlerin kurulacağı yerlerin büyüklüğü ve zone sayıları, sistemin yapısını belirlemektedir.

Kurulan sistemler, yangın alarm gibi sistemlerle entegre olarak çalışabilmektedir. Seslendirme sistemlerinde amaç sadece müzik yayını ve anons yapılabilmesini sağlamak değil, yayının anlaşılabilir, güvenli ve sürekli olmasını da sağlamaktır.

Genel seslendirme ve acil anons sistemleri, büyük kitlelere acil durum anonslarının yapılması, çok sayıda kişiye önceden kaydedilmiş mesajların iletilmesi ve çevre müzik yayını gibi faydalarıyla dikkat çekmektedir. Gelişmiş sistemlerin çok geniş kullanım alanları vardır: Tren istasyonları, ofis binaları, alışveriş merkezleri, tiyatro ve sinemalar, üniversite kampüsleri, vs.

Genel seslendirme ve acil anons çözümleri içerisinde aşağıdaki ürünler yer almaktadır:

• Mikser Amfi
• Bölge kontrollü anons mikrofonları
• Kayıtlı mesajların yayını için otomatik sistemler
• Matriksler
• Amplifikatörler
• Audio Player
• Hoparlör
• Bölge seçiciler

Seslendirme Sistemleri Nerelerde Kullanılır ?

Belediyeler, Okullar, Askeri Alanlar, Fabrikalar, Tatil Köyleri, Sanayi Siteleri vb. alanların, ses, müzik ve Siren yayını yapmak amacıyla  seslendirme ürünleri kurularak seslendirilmesidir.

Genel Alanlarda, ses ve müzik yayını yapılabilmesi için öncelikle yayının yapılacağı yerin/yerlerin özelliği ve büyüklüğü tespit edilir. Bu tespitten sonra ihtiyaca en uygun Ses Sistemleri belirlenir ve montajı yapılır. Ses ve müzik yayınının lokal alanlarda duyulmasını sağlayan Hoparlörler, elektrik direklerine veya bina dış cephelerine monte edilir. Ses ve müzik yayınını çevreye iletmek üzere merkez binaya da uygun Ses Amplifikatörleri kurulur. Hoparlörler ile Amplifikatörlerin birbirleri ile bağlantısı kablolu veya Kablosuz olabilir.

Sizin İçin Uygun ve Ergonomik Sistemi Tasarlarız;

Seslendirme ve Acil Anons Sistemi ihtiyacınıza göre;

  1. Proje bazlı sistem tasarımınızı hazırlarız,
  2. Çeşitli hoparlör seçeneğinden ihtiyacınıza en uygun olanlarını ve miktarını tespit ederiz.
  3. Sisteminizin diğer sistemlerle olan ilişkisine göre, gerekirse entegre bir sistem olması için gerekli arayüzleri kullanırız.
  4. Analog veya dijital seslendirme sistemleri içinden en uygun olanına göre optimum çözümler oluşturur, güç ihtiyacına göre sistemi konfigüre ederiz.
  5. Kendini sürekli olarak süpervize eden, yedekleme elemanlarına otomatik olarak geçen sistemler sunabiliriz.
  6. Tüm seslendirme ve acil anons ihtiyaçlarınızı tek bir marka ile karşılayabiliriz.
Görüntülü Kapı Konuşma Sistemleri - İnterkom

Görüntülü Diafon sistemleri apartman ve sitelere yönelik uygulamaları yapılan sesli ve görüntülü konuşma sağlayan bina diafon sistemlerinin genel bir adıdır. Görüntülü Diafon sistemleri özellikle apartman ve sitelere yönelik uygulanmaktadır. Bunun yanısıara bireysel olarak villa ve işyerleri için uygulanan ürünlerde mevcuttur. Ofis ve işyerlerinde güvenliğin sağlanması ve ofis içinden gelen kişinin tespiti için kullanılmaktadır.

Günümüzde inşaat projelerinin genelinde Görüntülü diafon sistemleri tercih edilmektedir. Özellikle site ve toplu alanlarda bulunan konutlarda tercih edilen görüntülü diafon sistemleri sosyal tesislerle görüşebilme, güvenlik ile görüşebilme ve daireler arası görüşme özellikleriyle inşaat sektöründe tercih edilen ürünler arasındadır.

Görüntülü diafon sistemleri ekran boyutları ve ürün özelliklerine göre fiyat farklılığı bulunmaktadır. Görüntülü diafon konuşma sistemlerinde 4,3” ekran boyutundan 7” ekran boyutuna göre farklılık göstermektedir. Bunun yanı sıra güvenlik ile görüşme vb. sosyal tesislerle görüşme sağlanabilmektedir.

Görüntülü diafon sistemleri daire içi monitörler, zil paneli, güç kaynakları gibi birçok unsurun beraber çalışması ile görüşme ve konuşma yapılabilmektedir.

 

Hemşire Çağrı Sistemleri

Hastaların hasta odalarından, hasta tuvalet ve banyolarından ve acil müşahade odalarından hemşirelere çağrı yapabilmesini, bu çağrıların adresinin hemşirelere Kapı Üstü Uyarı Lambaları, servis desklerinde bulunan Hemşire Çağrı Panelleri, hemşire pager çağrı cihazlarıyla iletilmesini, servis hemşirelerinin kullandığı akıllı kartlarla servis performansının kayıt edilmesini ve raporlanmasını sağlayan iletişim otomasyon sistemidir.

Hemşire Çağrı Sisteminin Amacı

Hastaların ihtiyaç duyduklarında hasta odalarından, hasta tuvalet ve banyolarından ve acil servis müşahade odalarından, hemşirelere çağrı yapılabilmesine olanak sağlayarak hemşirelere kolay ve hızlı bir şekilde ulaşılabilmesini sağlayarak hemşirelerin sunduğu hizmetin kalitesini artırmaktır.

Hemşire-hasta haberleşme sisteminiz için bize başvurduğunuzda sizin için en uygun sistemi uygulayabilmek için bir dizi tespit ve değerlendirme çalışması yapıyoruz.

  1. Hastanenizdeki hemşire çağrı sistemi kurulması ve bilgilerin toplanması gereken bankoları belirliyoruz.
  2. Genel hacim banyolarındaki acil çağrı sistemi ihtiyaçlarını tespit ediyoruz.
  3. Code blue (mavi kod) sisteminin uygulanması gereken noktalar hakkında çalışmalar yapıyoruz.
  4. Tüm sistemin entegre bir platformda çalışabilmesi için çözüm önerileri sunuyoruz.
  5. Hastane yönetiminin kullanacağı veri tabanını oluşturacak yazılımın hangi bölümlere kurulacağı hakkında görüşüyoruz.
  6. Geleceğe dönük genişleme ihtiyaçları da değerlendirilerek, malzeme ve tesisat maliyetleri ile birlikte sistem seçenekleri sunuyoruz.
  7. Çözümde karar kılındığında, uygulama projeleri hazırlanır, montaj ve programlama tamamlanarak hemşirelerinizi / sistem işletme personelinizi eğitiyor ve sistemi teslim ediyoruz.

Verimli kullanılabilecek bir hemşire çağrı sistemi için gerekli bütün ürünleri temin ediyoruz.

  • Hemşire Bankoları
  • Hasta yatak başı üniteleri
  • Hemşire çağrı butonları
  • İpli acil çağrı butonları
  • Koridor lambaları
  • Code blue (mavi kod) butonları
  • Adresleme Üniteleri
  • Database yazılımı
Karbonmonoksit CO Algılama Sistemleri

Gaz algılama ve alarm sistemleri, binalarınızda yanıcı, parlayıcı ve zehirli gazların seviyelerinin izlenmesi, tehlikeli düzeylere ulaştığında bununla ilgili senaryolar doğrultusunda gazın tahliyesi için gerekli havalandırma fanlarının çalıştırılması, vanalarının kapatılması ve sesli/ışıklı uyarıların verilmesi gibi fonksiyonları yerine getirmek için kullanılırlar.

Yapınızın büyüklüğü, kullanım amacı da sizin için önereceğimiz sistem için belirleyici bir etkendir.

Rezidans binaları, oteller, alışveriş merkezleri, çok malikli iş merkezleri, binalar, hastaneler, laboratuarlar, eğitim kurumları, otoparklar, endüstriyel tesisler birbirlerinden farklı gaz algılama ve uyarı sistemi gereksinimlerine sahiptir.

Dünyanın önde gelen üreticileriyle kurduğumuz çözüm ortaklıkları sayesinde, sistemlerinizi sizin için en uygun yazılım ve donanımı kullanarak tasarlıyor ve kuruyoruz.